Eurodiet

Nutrilab nalazi se u sklopu poliklinike LabPlus.

Vodstvo zdravstvenih stručnjaka je od ključne važnosti kada govorimo o procesu promjene prehrambenih navika i gubitku kilograma. EURODIET je specijalizirani program, odobren od strane medicinskih stručnjaka, a namijenjen je svim osobama koje žele izgubiti na tjelesnoj masi i poboljšati svoje prehrambene navike. Prilagođava se Vašem životnom stilu i omogućuje da na zdravi način postignete i održavate željenu tjelesnu masu, bez gladovanja.

Prvi korak kod pristupanja EURODIET programu je konzultacija s našim nutricionistima, koji će Vam preporučiti program koji je najprilagođeniji Vašim potrebama i zdravstvenom stanju. Nutricionističke konzultacije uključuju antropometrijska mjerenja (mjerenje visine, težine, obujma struka i bokova), mjerenje sastava tijela, određivanje energetskih i nutritivnih potreba, analizu prehrambenih navika i savjetovanje.

Pod stručnim nadzorom, Eurodiet metoda omogućuje reprogramiranje prehrane. Njegove četiri prilagođene faze osiguravaju optimalan unos proteina i nizak udio ugljikohidrata, što ju čini pogodnom i za osobe koje kojima odgovaraju principi keto prehrane. Ove faze je lako pratiti, a naši stručnjaci će Vam objasniti kako odabrati obroke kako biste postigli učinkovitu prilagođenu dijetu. Vaša početna faza ovisit će o zdravstvenoj procjeni, ciljanom gubitku težine, sastavu vašeg tijela, vašim prehrambenim navikama i naravno, vašoj motivaciji.  

Prva faza traje najmanje dva, a najviše četiri tjedna. Karakterizira ju prehrana bazirana na proteinima visoke biološke vrijednosti, koji štite mišićnu masu tijekom ovog procesa. Također, Eurodiet zamjenski proizvodi obogaćeni su vitaminima, mineralima i polinezasićenim masnim kiselinama, kako bi se izbjegli deficiti mikronutrijenata. Glavna značajka ovog programa je osjećaj sitosti, koju pruža unos visoko vrijednih proteina.

Druga faza traje između četiri i osam tjedana, a oslanja se na selektivniju prehranu. Uvode se dva obroka s povrćem i jednim proteinskim obrokom (krto meso, jaja, riba), koji se se uz Eurodiet obroke samostalno pripremaju.

U trećoj i četvrtoj fazi se postupno uvodi hrana s više ugljikohidrata te se preporučuje uvođenje intezivnije tjelesne aktivnosti. 

Za vrijeme trajanja programa, naši stručnjaci biti će Vam na raspolaganju za usmjeravanje i vodstvo. Pomoći će vam da izbjegnete prehrambene zamke, pratiti će zadovoljavajući napredak gubitka tjelesne mase (očuvanje nemasne mase) i analizirati psihološke čimbenike uključene u proces mršavljenja. Sve to u svrhu dugoročnog očuvanja novostečenih prehrambenih navika.

Glavne prednosti EURODIET programa su: vidljivi rezultati, pristupačnost, jednostavnost i brzina pripreme, mogućnost zamjenskih obroka, stručni nadzor i redovite kontrole. 

Ukoliko Vam cilj nije isključivo izgubiti na tjelesnoj masi, već bi htjeli zbog ubrzanog načina života imati mogućnost pripreme brzog i nutritivno bogatog obroka, možete također posegnuti za Eurodiet zamjenskim obrocima. 

Primjerice, na posao možete ponijeti Eurodiet juhu i pripremljenu salatu te na taj način imati kompletan obrok koji neće zahtijevati dugotrajnu pripremu. Također, nudimo veliki izbor proteinskih pudinga, napitaka i pločica, koji mogu poslužiti kao zdrava varijanta za doručak ili međuobrok. Osim slatkih jela u ponudi imamo i proteinske krekere, grickalice i tosteve.

U našoj raznolikoj ponudi možete odabrati nekoliko različitih zamjenskih proizvoda slatkog okusa – čokoladne pahuljice s karamelom, proteinski puding od čokolade s bademom, proteinski puding od vanilije s bademom, desert od karamele i banane, desert od jagode, proteinske palačinke, protensku zobenu kašu, kakao napitak i cappuccino napitak.

Od slanih jela u ponudi su naše proteinske juhe različitih okusa, kako što su juha od gljiva, povrtna juha, juha od zelenog povrća, juha od poriluka, juha od piletine i pileća juha s curryijem.

Ono što nas najčešće dovodi do prekomjernih kilograma je grickanje klasičnih grickalica ili slatkiša između ili nakon obroka. Takve namirnice su najčešće izvor soli, jednostavnih šećera, škroba i masti. Eurodiet program jedinstven je po tome što u sklopu programa mršavljenja nudi zdravije zamjene za grickalice i slatkiše pa tako možete jesti omiljene proizvode, a da pritom gubite na tjelesnoj masi. 

U našoj ponudi možete odabrati između devet različitih okusa, a to su čokoladni wafer s kremom od vanilije, čokoladne napolitanke, napolitanke s vanilijom, kokos pločica, jabuka-cimet pločica, energetska pločica s crvenim voćem i bijelom čokoladom, čokoladna pločica, crispy čokoladica s čokoladom i lješnjakom i lješnjak pralina.

Nisu svi ljubitelji slatkog, zato u ponudi imamo i Eurodiet zdravije varijante slanih grickalica pa tako možete odabrati između različitih okusa, a to su slani krekeri s ružmarinom, štapići od rajčice, krekeri sa sezamom, mini grissini, krekeri sa sirom, proteinski dvopek, čips s lukom i vrhnjem i ljuti čips s okusom paprike. 

Sve ove proizvode karakterizira  niska kalorijska vrijednost, visoki udio proteina i vlakana, nadomjestak vitamina i minerala, zbog čega su idealni kao zamjena za neki klasični obrok. Eurodiet proizvodi imaju ukusan i primamljiv okus zbog čega nemate osjećaj da ste u prehrambenom režimu. U ponudi je mnogo različitih okusa što doprinosi raznolikosti u prehrani i pružanju osjećaju zadovoljstva, a visoki udio vlakana i proteina stvara osjećaj sitosti.

Valerija Fabijanić, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Zagrebu

Završila je diplomski studij nutricionizma na Prehrambeno- biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja i kasnije pohađala je brojne kongrese, edukacije i škole vezane uz kliničku prehranu i dijetoterapiju, te prehranu djece.

U sklopu svog diplomskog rada, sudjelovala je na međunarodnom projektu na temu kvalitete dječjih jelovnika u hrvatskim restoranima, nakon čega je objavljen i znanstveni rad u časopisu British Food Journal.

Tijekom godina, volontirala je u bolnicama i nutricionističkom savjetovalištu, gdje je dodatno proširila svoje znanje o nutricionizmu i odnosu s ljudima, za koji smatra da je iznimno bitan za ostvarivanje lijepe, ugodne i uspješne suradnje. 

Kao veliki zaljubljenik u sport i aktivnost, već nekoliko godina surađuje kao nutricionist sa sportašima različitih sportova, kao i sa rekreativcima koji žele poboljšati kvalitetu svog života.

U nutricionizmu uvijek naglašava individualan pristup, dok u radu s ljudima se trudi razbijati mitove u prehrani, te na jednostavan način želi usmjeriti na kvalitetne prehrambene navike.

Petra Mijić, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Splitu

završila je preddiplomski studij u Splitu, a na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku završila je diplomski studij smjera Nutricionizam i znanost o hrani. 

Već tijekom studiranja sudjelovala je u raznim projektima, a njen diplomski rad uvršten je u agronomski časopis Poljoprivredni glasnik.  

Od posebnog interesa joj je prehrana djece vrtićke, predškolske i školske dobi. Organizira edukaciju djece i odraslih kroz razne interaktivne radionice i druženja. Smatra kako je  prehrana ključna stavka u životu svakog pojedinca stoga svoje slobodno vrijeme s veseljem i posebnom energijom provodi educirajući i učeći postulatima pravilne prehrane. Uz savjetovanja i izradu planova prehrane, Petra redovito sastavlja priručnike i zdrave kuharice za svoje klijente te aktivno radi na osmišljavanju novih, zdravih recepata. 

Uz Petrin entuzijazam i stručno znanje vrlo je jednostavno prihvatiti nove zdrave navike i postići željeni cilj.