Eurodiet

Nutrilab + centar za mršavljenje nalazi se u sklopu nutricionističkog savjetovališta poliklinike LabPlus.

Eurodiet je individualni program mršavljenja namijenjen svim odraslim osobama bez zdravstvenih tegoba koje žive užurbanim načinom života te im stoga nedostaje vremena za pripremu i nošenje zdravih obroka. Program je prilagođen svakom pojedincu, a trajanje programa je individualno. Prije uključivanja u sami program potrebno je odraditi konzultacije u našem nutricionističkom savjetovalištu gdje se obavlja analiza sastava tijela i mjerenje te po potrebi krvne pretrage prije samog ulaska u program. 

U želji da skinemo suvišne kilograme, znamo da prehrana mora biti bazirana na kvalitetnim i svježim namirnicama što znači reduciranje slatkiša, grickalica i brze hrane iz prehrane. Eurodiet je program koji se bazira na individualnom planu prehrane i zamjenskim obrocima koji su uključeni u Vašu prehranu. Imajući na umu da se teško odričemo poslastica poput čokoladica i grickalica, Eurodiet je kreirao dijetalne obroke bogate proteinima jednako slatke i ukusne kao što su i klasični slatkiši i slane grickalice. Dakle ako ste ikada pomislili na dijetu na kojoj mršavite i jedete ukusno i sve što volite, ovo je program za vas. 

Prednosti programa:

  • Jednostavnost pripreme
  • Bez puno kuhanja i pripreme
  • Pristupačnost
  • Uključeni zamjenski obroci poput čokoladica, grickalica, slatkih deserata, palačinki, pudinga…
  • Stručni nadzor
  • Redovite kontrole i kontrolna mjerenja
  • 100% učinkovito

 

Program se sastoji od 4 različite faze kroz koje prolazite uz stručni nadzor. Kroz prve dvije faze uz pomoć zamjenskih proizvoda lakše prolazimo selektivnu fazu, a nakon što dođete do željene kilaže, prolazite 3. fazu – fazu stabilizacije vaše nove težine i 4. fazu – fazu održavanja. Dakle nakon što dostignete željeni cilj, zamjenski proizvodi više nisu dio vaše prehrane, već se učite pravilno i balansirano hraniti, uz promjenu vaših životnih i prehrambenih navika zbog čega ne dolazi do povratka kilograma na staro. 

Da biste program prošli što brže i bezbolnije, u našoj raznpikoj ponudi proizvoda možete odabrati 9 različitih zamjenskih proizvoda slatkog okusa – čokoladne pahuljice s karamelom, proteinski puding od čokolade s bademom, proteinski puding od vanilije s bademom, desert od karamele i banane, desert od jagode, proteinske palačinke, protensku zobenu kašu, kakao napitak i cappuccino napitak.

Od slanih jela u ponudi su naše brzinske juhe, a okuse birate između 6 ponuđenih – juha od gljiva, povrtna juha, juha od zelenog povrća, juha od poriluka, juha od piletine i pileća juha s curryijem.

Ono što nas najčešće dovodi do prekomjernih kilograma je grickanje klasićnih grickalica ili slatkiša između ili nakon obroka. Problem takvih grickalica je visoki udio soli, jednostavnih šećera i škroba te udio masti zbog čega takvi proizvodi sadrže ja puno kalorija, ne stvaraju osjećaj sitosti, već vas dapače, vuku na još. Eurodiet program jedinstven je po tome što u sklopu programa mršavljenja nudi zdravije zamjene za grickalice i slatkiše pa tako možete jesti omiljene proizvode, a da pritom mršavite. 

U našoj ponudi možete odabrati između 9 različitih okusa, a to su čokoladni wafer s kremom od vanilije, čokoladne napolitanke, napolitanke s vanilijom, kokos pločica, jabuka-cimet pločica, energetska pločica s crvenim voćem i bijelom čokoladom, čokoladna pločica, crispy čokoladica s čokoladom i lješnjakom i lješnjak pralina.

Nisu svi ljubitelji slatkog, zato u ponudi imamo i Eurodiet zdravije varijante slanih grickalica pa tako možete odabrati 8 između različitih okusa, a to su slani krekeri s ružmarinom, štapići od rajčice, krekeri sa sezamom, mini grissini, krekeri sa sirom, proteinski dvopek, čips s lukom i vrhnjem i ljuti čips s okusom paprike. 

Sve ove proizvode karakterizira vrlo niska kalorijska vrijednost, visoki udio proteina i vlakana, nadomjestak vitamina i minerala zbog čega su idealni kao zamjena za neki klasični obrok. Svaki od proizvoda ima ukusan i primamljiv okus zbog čega nemate osjećaj da ste na dijeti, u ponudi je mnogo različitih okusa što doprinosi raznolikosti u prehrani i osjećaju zadovoljstva. Visoki udjel vlakana i proteina, stvara jak osjećaj sitosti zbog čega prilikom ove dijete nema osjećaja gladovanja. 

Andrea Bilandžija, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Zagrebu

Diplomirala je nutricionizam na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Nakon fakulteta svoje znanje iz nutricionizma konstantno produbljuje sudjelovanjima na različitim kongresima i konferencijama, slušanjem i polaganjem brojnih tečajeva i edukacija te svakodnevnim čitanjem znanstvenih članaka i knjiga. Od 2016. godine do danas položila je preko 15 certificiranih edukacija i tečajeva iz područja nutricionizma. Kako bi dodatno produbila svoje znanje i razumijevanje obrazaca tjelesne aktivnosti i fitnessa te povezala stručno znanje o prehrani i vježbanju, 2018. godine završava i certifikaciju za instruktoricu fitnessa. 

Dugogodišnje iskustvo u savjetovanju opće populacije o prehrani stekla je u radu kroz razna savjetovališta kao što su fitness centar, medicinski centar za mršavljenje i estetiku te razne udruge, a protekle dvije godine radi kao voditeljica Nutrilab+ nutricionističkog savjetovališta i centra za mršavljenje. Smatra da je pravilna prehrana odličan alat za bolje zdravlje, vitkost i bolju opću kvalitetu života što svakodnevno prenosi na svoje klijente. 

Empatija i podrška klijentima jedno su joj od osnovnih vodilja prilikom rada s ljudima, a kroz jednostavne i edukativne razgovore pravilnu prehranu i zdravi način života može približiti svakome od vas.

Petra Vukorepa, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Splitu

završila je preddiplomski studij u Splitu, a na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku završila je diplomski studij smjera Nutricionizam i znanost o hrani. 

Već tijekom studiranja sudjelovala je u raznim projektima, a njen diplomski rad uvršten je u agronomski časopis Poljoprivredni glasnik.  

Od posebnog interesa joj je prehrana djece vrtićke, predškolske i školske dobi. Organizira edukaciju djece i odraslih kroz razne interaktivne radionice i druženja. Smatra kako je  prehrana ključna stavka u životu svakog pojedinca stoga svoje slobodno vrijeme s veseljem i posebnom energijom provodi educirajući i učeći postulatima pravilne prehrane. Uz savjetovanja i izradu planova prehrane, Petra redovito sastavlja priručnike i zdrave kuharice za svoje klijente te aktivno radi na osmišljavanju novih, zdravih recepata. 

Uz Petrin entuzijazam i stručno znanje vrlo je jednostavno prihvatiti nove zdrave navike i postići željeni cilj.