O nama

NutriLab se nalazi u sklopu poliklinike LabPlus.

Nutrilab + medicinsko – nutricionistički centar za mršavljenje nalazi se u sklopu poliklinike LabPlus.

Savjetovalište je osnovano 2012. godine i od tada do danas, misija našeg stručnog tima je kvalitetnom i personaliziranom uslugom maksimalno se posvetiti klijentima koji žele promijeniti prehrambene navike, način života te svoj izgled.

Problemi s kilograma povezuju se s većim rizikom nastanka kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka, plućnih bolesti, itd.

Ljudi se najčešće bore s gubitkom kilograma, ali sve je veći broj osoba koje žele povećati svoju tjelesnu masu. 

Kroz individualni pristup sagledavamo jedinstveno zdravstveno stanje klijenata, pri čemu cijeli program maksimalno prilagođavamo životnom stilu pojedinca te programe prehrane sastavljamo od namirnica koje naši klijenti vole i lako ih mogu nabaviti.

Životni stil, ubrzani tempo života i sve veća dostupnost gotove i polugotove hrane s visokim udjelom masti i šećera faktori su koji doprinose sve većoj pojavi prekomjerne tjelesne mase i pretilosti diljem svijeta. Na prehranu i zdravlje pojedinca utječe puno različitih faktora (npr. genetska predispozicija, stupanj tjelesne aktivnosti, zdravstveno stanje,  životni stil osobe…) stoga svakog klijenta sagledavamo kao individuu i tako pristupamo u kreiranju personaliziranog programa za mršavljenje. Gubitak od 5 do 10 % od početne tjelesne mase značajno smanjuje rizik kod zdravstvenih komplikacija nastanka kardiovaskularnih, plućnih i malignih bolesti koje su glavni uzrok smrtnosti.

Kroz interakciju svoje pacijente educiramo o prehrani, te na jednostavan i kreativan način savjetujemo svoje pacijente. Vjerujemo da je edukacija, razumijevanje prehrane i metabolizma ključ uspjeha naših pacijenata! A naša najveća vrijednost su zadovoljni klijenti koji su promjenom prehrambenih navika postigli željene rezultate.

U sklopu NutriLaba koristi se najsuvremenija dijagnostika i niz laboratorijskih pretraga prema kojima kreiramo planove i programe, a koje se određuje prema potrebama klijenata. NutriLab je opremljen i posebnim medicinskim uređajem InBody 270 za analizu sastava tijela. Također, u sklopu NutriLab, možete obaviti neinvazivne tretmane tijela, koji će Vam pomoći U rješenju problema koji se najčešće javljaju a to su višak kože, zadržavanje vode, tvrdokorni celulit te, pospješiti proces tijekom i nakon mršavljenja za maksimalne rezultate!

Valerija Fabijanić, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Zagrebu

Završila je diplomski studij nutricionizma na Prehrambeno- biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja i kasnije pohađala je brojne kongrese, edukacije i škole vezane uz kliničku prehranu i dijetoterapiju, te prehranu djece.

U sklopu svog diplomskog rada, sudjelovala je na međunarodnom projektu na temu kvalitete dječjih jelovnika u hrvatskim restoranima, nakon čega je objavljen i znanstveni rad u časopisu British Food Journal.

Tijekom godina, volontirala je u bolnicama i nutricionističkom savjetovalištu, gdje je dodatno proširila svoje znanje o nutricionizmu i odnosu s ljudima, za koji smatra da je iznimno bitan za ostvarivanje lijepe, ugodne i uspješne suradnje. 

Kao veliki zaljubljenik u sport i aktivnost, već nekoliko godina surađuje kao nutricionist sa sportašima različitih sportova, kao i sa rekreativcima koji žele poboljšati kvalitetu svog života.

U nutricionizmu uvijek naglašava individualan pristup, dok u radu s ljudima se trudi razbijati mitove u prehrani, te na jednostavan način želi usmjeriti na kvalitetne prehrambene navike.

Petra Mijić, mag.nutr.

Magistra nutricionizma, Voditeljica nutricionističkog savjetovališta u Splitu

završila je preddiplomski studij u Splitu, a na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku završila je diplomski studij smjera Nutricionizam i znanost o hrani. 

Već tijekom studiranja sudjelovala je u raznim projektima, a njen diplomski rad uvršten je u agronomski časopis Poljoprivredni glasnik.  

Od posebnog interesa joj je prehrana djece vrtićke, predškolske i školske dobi. Organizira edukaciju djece i odraslih kroz razne interaktivne radionice i druženja. Smatra kako je  prehrana ključna stavka u životu svakog pojedinca stoga svoje slobodno vrijeme s veseljem i posebnom energijom provodi educirajući i učeći postulatima pravilne prehrane. Uz savjetovanja i izradu planova prehrane, Petra redovito sastavlja priručnike i zdrave kuharice za svoje klijente te aktivno radi na osmišljavanju novih, zdravih recepata. 

Uz Petrin entuzijazam i stručno znanje vrlo je jednostavno prihvatiti nove zdrave navike i postići željeni cilj. 

Josipa Dragičević, mag.nutr.

Magistra nutricionizma

završila je preddiplomski studij u Splitu, a na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku završila je diplomski studij smjera Znanost o hrani i nutricionizam. 

Još tijekom studiranja sudjelovala je u raznim projektima (Festival znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku) te pohađala stručne kongrese kao što su Međunarodni znanstveno stručni skup: Hranom do zdravlja i Stručni skup: Know-How razmjena na teme Autoimune bolesti, Sport i Trudnoća, u organizaciji Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma. Također, članica je Udruge Zdravi dan te sudjeluje u projektima koje udruga provodi. 

Područje dijetoterapije i utjecaja prehrane na određene bolesti joj je od izrazitog interesa, što je i rezultiralo diplomskim radom i provedbom istraživanja na temu simptomatike sindroma iritabilnog crijeva u odrasloj populaciji. U znanstveno-stručnom časopisu za nutricionizam i dijetetiku, Hrana u zdravlju i bolesti, objavljen je njen znanstveni rad (IRRITABLE BOWEL SYNDROME PREVALENCE AND THE ROLE OF DIET IN ADULT POPULATION). Održava interaktivne radionice za djecu i odrasle te stalno produbljuje svoje znanje prateći najnovije spoznaje u području nutricionizma. Smatra kako je pravilna prehrana ključ u održavanju zdravog i kvalitetnog života. Posebice promovira važnost mediteranske prehrane, koja predstavlja jedan zdravi životni stil koji nam je ostavljen u naslijeđe.