Usluge

Za uključivanje u jedan od naših programa, najprije je potrebno odraditi konzultacije s našim nutricionistima.

1. KORAK
NUTRICIONISTIČKO SAVJETOVANJE I ANALIZA KRVI

Prilikom prvog susreta na savjetovanju, kroz razgovor s nutricionistom radi se detaljna analiza prehrambenih navika i prehrane osobe, kako bi preporuke nutricionista bile precizne i individualne.

Savjetovanje uključuje:

 • Analizu prehrambenih navika
 • Antropometrijsko mjerenje (mjerenje tjelesne visine, mase i opsega struka i bokova),
 • Analizu sastava tijela na uređaju InBody 270 (udio mišićne mase te ukupnog i visceralnog masnog tkiva u organizmu, stopa bazalnog metabolizma, metaboličke godine…)
 • Procjena nutritivnog stanja i potreba organizma (ITM, bazalni metabolizam, nutritivno- energetske potrebe)
 • Savjete i smjernice kako unaprijediti prehranu.

Prehrana može imati veliku ulogu u regulaciji određenih zdravstvenih stanja i bolesti, te je od velike važnosti imati uvid u trenutno stanje organizma. Upravo iz tog razloga, u našem savjetovalištu zagovaramo medicinsko- nutricionistički pristup, pri čemu prilikom savjetovanja predlažemo određene laboratorijske testove i pretrage radi boljeg rješavanja postojećeg problema.

Ukoliko niste u mogućnosti osobno doći u našu Polikliniku, moguće je dogovoriti i online savjetovanje s našim nutricionistima, i time započeti s procesom poboljšanja svog zdravlja.

 

2. KORAK
ODABIR PROGRAMA

Nakon detaljnog upoznavanja vaših navika, stila života, zdravstvenog stanja i potreba, dogovaramo daljnje korake odabirom jednog od našeg programa koji je optimalan za vas.

IZRADA INDIVIDUALNOG PLANA PREHRANE

Svi naši programi uključuju personalizirani plan prehrane uz dodatne smjernice, te preporuku suplementacije ukoliko je potrebno. Trajanje svakog programa je individualno i ovisi o klijentovim željama i potrebama.

Individualni programi dolaze u ponudi kao premium programi uz stručni nadzor u trajanju od 3, 6 ili 12 mjeseci.

Osim u svrhu smanjenja tjelesne mase, naši programi usmjereni su i na rješavanje određenih zdravstvenih tegoba, prehranu sportaša te prehranu djece

SMANJENJE TJELESNE MASE

Obzirom da nemamo svi iste navike niti preferencije kad je prehrana u pitanju, individualan pristup neizbježan je kod procesa gubitka kilograma. Ne postoji čarobna tableta niti čaj koji će potaknuti gubitak kilograma, već je potrebno usvojiti zdrave i održive prehrambene navike. Naš je cilj educirati vas kako da dođete do željenog rezultata i pritom ga održite. Kratkoročne dijete daju kratkoročne rezultate, ali za trajnu promjenu tjelesne mase, ipak je ključ u 3 osnovna principa prehrane: umjerenost, raznolikost i ravnoteža!

Ukoliko ste dosad svaki put neuspješno pokušavali rigoroznim dijetama doći do željenog izgleda, prepustite nam se ovaj put kako bi uz podršku došli do cilja.

POVEĆANJE TJELESNE MASE

Osim procesa skidanja kilograma, pojedinim osobama problem može predstavljati i dobitak kilograma odnosno povećanje tjelesne mase. Iako će vam većina osoba reći kako samo morate jesti više nego dosad, zapravo taj savjet i ne trebate doslovno shvatiti. U procesu dobivanja kilograma, bitno je prehranom također zadovoljiti i nutritivne potrebe organizma, stoga konzumacija hrane visoke energetske i niske nutritivne gustoće nije baš idealno rješenje. 

Kako bi na pravilan način osigurali zdravo dobivanje kilograma, ipak se obratite nutricionistu koji ima alate i metode za postizanje željenog cilja.

DIJETOTERAPIJA

Osim u svrhu skidanja kilograma, nutricionizam ima veliku primjenu kao dio terapijskog liječenja raznih zdravstvenih stanja/bolesti! Poznato je kako neadekvatna prehrana ima veliku ulogu u razvoju kroničnih i autoimunih bolesti, te drugih stanja koja nam utječu na zdravlje.

Ljudski organizam je složen mehanizam (među)djelovanja raznih organa, gdje nerijetko je jedan sustav povezan s drugim, stoga se uzrok stanja ne mora nužno kriti u organu koji ispoljava simptome.

Uz adekvatno odabranu medicinsku terapiju, poželjno je uključiti i dijetoterapiju kao dio liječenja.

Pažljivo kreiranom i reguliranom prehranom, uz primjenu (po potrebi) dodataka prehrani moguće je reducirati ili smanjiti simptome bolesti, čime se podiže svakodnevna kvaliteta života!

PREHRANA SPORTAŠA

Za sportski uspjeh bitno je nekoliko faktora. Osim genetike i samog treninga, prehrana može učiniti veliku razliku u sportskoj izvedbi. Prehrana sportaša mora biti pravilno optimizirana, pomno isplanirana u skladu s različitim fazama (faza natjecanja i faza priprema). U moru današnjih informacija, sportaši mogu ostati zbunjeni kako na pravilan način koristiti prednosti dobro uravnotežene prehrane u sportu, stoga je zadatak nutricionista educirati rekreativce i vrhunske sportaše, te im pojednostaviti principe sportske prehrane. 

Osim za poboljšanje sportske izvedbe, prehrana ima bitnu ulogu i u prevenciji i liječenju sportskih ozljeda, gdje se uz pametno organiziranu prehranu može skratiti vrijeme oporavka!

PREHRANA DJECE

Prehrana djeteta od izuzetne je važnosti jer je to vrijeme intenzivnog rasta i razvoja, stoga je nužno pružiti tijelu sve potrebne nutrijente kako bi u odrasloj i staroj dobi imali manji rizik od obolijevanja bolesti. Isto tako, njihova prehrana često nam može zadavati glavobolju, jer u toj dobi djeca istražuju svoj odnos prema hrani i stječu prehrambene navike. 

Uz podršku nutricionista, kroz zabavan i edukativan razgovor mogu se otkriti djetetove misli vezane uz hranu, te vam se pruže razne metode kako djetetovu prehranu učiniti što šarenijom, odnosno raznovrsnijom! 

Ukoliko je i vama prehrana vaše djece postala svakodnevna briga, obratite nam se s povjerenjem kako bi vaši mališani bili snažni i zdravi!

EURODIET PROGRAM

Eurodiet je individualni program namjenjen osobama koje žele smanjiti svoju tjelesnu masu i koristi se preko 20 godina diljem Europe. Namijenjen je svim odraslim osobama bez zdravstvenih tegoba koje žive užurbanim načinom života te im nedostaje vremena za pripremu i nošenje zdravih obroka. Program je prilagođen svakom pojedincu, a trajanje programa je individualno. Prije uključivanja u sami program potrebno je odraditi konzultacije u našem nutricionističkom savjetovalištu gdje se obavlja analiza sastava tijela i mjerenje te po potrebi krvne pretrage prije samog ulaska u program.

Obzirom da pravilna prehrana podrazumijeva raznovrsnost, Eurodiet je kreirao obroke bogate proteinima jednako slatke i ukusne kao što su i klasični slatkiši i slane grickalice. Dakle ako ste ikada pomislili na prehranu na kojoj skidate kilograme i jedete ukusno i sve što volite, ovo je program za vas.

Osim u sklopu ovog programa, Eurodiet proizvodi mogu se uključiti i u ostale naše programe s ciljem redukcije tjelesne mase, gdje se obroci mogu kombinirati sa slatkim ili slanim grickalicama iz ponude.

Više informacija o samom programu možete pročitati u odjeljku Eurodiet.

3. KORAK
KONTROLNI PREGLEDI

Kontrolni pregledi su ključni za lakše i bolje postizanje cilja. Direktna komunikacija s nutricionistom nakon inicijalnog savjetovanja i početka procesa promjena navika dodatno će motivirati klijenta. Pružit ćemo vam podršku, te vas educirati i usmjeravati kroz cijeli proces. Obzirom da promjena navika ne ide preko noći, kontinuirano višemjesečno praćenje može pomoći u stvaranju i održavanju novih prehrambenih navika.

ISKORISTITE OVE MOGUĆNOSTI I JAVITE NAM SE AKO TREBATE POMOĆ U MIJENJANJU NAVIKA NA BOLJE!

Javite nam se na broj telefona 091/4467 421 (Zagreb) ili 095/6364 904 (Split), na mail nutrilab@poliklinika-labplus.hr , putem našeg web obrasca ili na društvenim mrežama i dogovorite svoje prve konzultacije s našim nuricionistima!

4. KORAK
ODRŽAVANJE NOVE TJELESNE MASE

Održavanje nove tjelesne mase može biti veći izazov od samog mršavljenja i gubitka kilograma. Povratak kilograma sprječavamo edukacijom i detaljnim uputama naših nutricionista.

DODANE VRIJEDNOSTI KOJE NUDI NAŠ CENTAR:

 • Komunikacija s vašim nutricionistima i trenerima putem online aplikacija za vrijeme cijelog trajanja programa
 • Brošure i edukativni priručnici o prehrani
 • Raznoliki recepti i kuharice
 • Prilagođavanje svake smjernice vama i vašem načinu života
 • Najnovija dijagnostika (uređaji za analizu tijela, laboratorijska dijagnostika)
 • Laboratorijski nalazi i planovi prehrane stižu direktno na vaš mail u najkraćem mogućem roku

Zadovoljni klijenti

 • "LabPlus…kako je u nazivu tako bi im i sam dao jedan ogroman plus. Za termin smo se dogovorili prema mom slobodnom vremenu. Začudo ja sam uspio doci na vrijeme a oni nisu kasnili ni minute sa prijemom. Iako je bilo rano i još sam lagano spavao komunikacija kroz koju je Andrea upoznala moje prehrambene i dnevne navike bila je izrazito ugodna, zanimljiva i najbitnije poticajna. Kod mjerenja ne osjetiš ništa a uređaj izmjeri sve moguće.
  Prema rezultatima mjerenja i mojim navikama dobio sam malo je reci detaljan i razrađen plan. Plan nije koncipiran na način da imaš točno propisano što koji dan moraš jesti već su ti definirane namirnice koje si sam slažeš ovisno o danu kako si raspoložen i što ti se jede. Imaš i ogledne primjere da dobiješ vizualni dojam kako sve to na tanjuru treba izgledati.
  Nakon primitka plana na mail, dodao sam nekoliko treninga, pratim LabPlus instagram profil gdje se svako malo pojavi post o savjetima, preporukama, novim receptima a tu je i Andrea. Andrea svako malo provjeri da je sve uredu, da nisam gladan jer to nikako nije cilj i u konačnici da po potrebi doradimo, poboljšamo plan u toku korištenja.
  Uz sve navedeno na meni je bilo samo da organiziram spremanje namirnica i iščekujem prve rezultate koji ne mogu izostati."


  Vedran, Zagreb

 • „Prije programa imala sam 83kg, na 156 cm i 63 godine. Osjećala sam se umorno, teško se kretala zbog bolova u kralježnici, stopalima, bez energije i volje za nekim aktivnostima, brzo sam se umarala. Za pomoć sam se obratila kada mi se povisio krvni tlak jer sam konačno željela uiniti nešto za svoje zdravlje. Nakon 3 mjeseca osjećam se poletno, bez većih, puna energije obavljam sve poslove bez većeg umora. Jedem pet obroka dnevno (meso, ribu, jaja, mliječne proizvode, povrće, voće, maslinovo ulje, ugljikohidrate). Takav jelovnik u potpunosti mi odgovara jer sam uvela veće količine povrća, a najvažnije prestala sam jesti „da se ne baci“. Hranu vremenski mogu pripremiti puno brže jer ju ne „mučim“ dugotrajnim dinstanjem ili pečenjem na masti. Sada sam na 64,7 kg.Sve pohvale i zahvale nutricionistici Andrei Bilandžiji na iscrpnim informacijama i savjetima.“


  Biserka, Vrbovec

 • “Sada tek shvaćam da sam se hranila nezdravo i već sam se teško kretala. Napravila sam velike promjene u prehrani makar nisu bile teške. Vaš jelovnik bio mi je vodilja  dijetu i u potpunosti  mi je odgovarao. Sada se osjećam poletno i dišem punim plućima. Skinula sam 15kg i tu ne mislim stati. Jako sam zadovoljna pristupom vaše magistre i nadam se ubrzo stići do svojeg cilja. Svakome tko ima probleme s kilogramima preporučila bih da se obrati u NutriLab+ i zatraži pomoć.”


  Marija, Slavonski Brod